Barion Pixel

Rólunk

Faragó Ferdinánd vagyok, 3 gyermekes édesapa, alsós tanító, a Családszellem Manufaktúra alapítója. Pár évvel ezelőtt feleségemmel elhatároztuk, hogy szeretnénk tartalmasabbá tenni a gyermekeinkkel való beszélgetéseinket, és rendszeres alkalmat biztosítani arra, hogy a fontos dolgokat biztosan meg tudjuk osztani egymással.
 
 
Szerettük volna, hogy zárkózott nagyfiunk minden nap lehetőséget kapjon arra, hogy megnyíljon, és a beszédes kicsik is ki tudjanak bontakozni. Olyan játékot kerestünk, amit életszerűen be tudunk építeni minden nap az időnkbe, ami három gyermek mellett lássuk be, elég szűkös. Tehát a játék legyen rövid játékidejű, a kérdések/feladatok a közelmúltra vagy a jelenre irányuljanak, és lehessen rájuk naponta új, aktuális választ adni.
 

Ha gyermeked vagy gyermekeid vannak, a legjobb helyen jársz! A Családszellem Manufaktúra gyermekes családok számára fejleszt “családkarbantartó”, egyedi, rombusz formájú kártyajátékokat. A sorozat minden tagja egy-egy problémakört dolgoz fel, és rendszeres használata segítséget nyújt az adott témában.

 

Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy kártyáink rendszeresen, napi szinten forgathatóak legyenek. Speciálisan rövid játékidejű, minőségi alapanyagból készített játékaink bárhányszor életszerűen újrajátszhatók, a feladatok megerősítő jellegűek, a kérdésekre pedig minden nap más válasz adható. Játékaink kiszerelése praktikus, zsebre tehető, így bárhová magatokkal vihetitek nyaralásra vagy egyéb családi programra.

 

Célunk, hogy játékaink a gyermekek és felnőttek számára egyaránt érdekesek és izgalmasak legyenek, így minden játékunknak más és más, egyedi játékmechanikát tervezünk, melyben kipróbálhatjátok a rombusz alakzatban rejlő széleskörű lehetőségeket.

 

Sorozatunk első tagja a Lélekegész, mely kifejezetten a rendszeres kommunikáció támogatása mellett az egyénre irányuló figyelem biztosítására lett tervezve és kialakítva, megrendelhető az alábbi gombra kattintva!

 

Nem találtunk ilyen játékot, de mivel szükségünk volt rá, létrehoztunk egyet. Lélekemelő volt látni, hogy a játék napról napra, hétről hétre fejti ki hatását, a nagyfiunk egyre nyitottabbá vált felénk, ma már sokszor magától meséli akár még a számára kellemetlenebb eseményeket is. A Lélekegészt a kicsik is nagyon megszerették, minden nap lelkesen várják az esti kis közös szertartásunkat.

 
 
Pedagógus munkám során szembesültem azzal, hogy a legtöbb család nagy hasznát venné egy ilyen játéknak. Ekkor tűztem ki célul, hogy szeretném elérhetővé tenni a módszerünket mások számára is. 
 
 
Hosszú út volt, és rengeteg munkánkba került, hogy a játék kiadását meg tudjuk valósítani, de végül sikerült. Most a legnagyobb szeretetünkkel ajánlhatjuk figyelmetekbe az elsősorban 5-12 éves gyermekek és családjaik számára készült Lélekegész kártyajátékunkat, amit grafikus feleségemmel és 3 gyermekünkkel közösen alkottunk meg.
 
 
Nagy boldogsággal tölt el minket, hogy a játék már nem csak nekünk jelent segítséget, sok-sok pozitív visszajelzés alapján más családoknak is bevált a módszerünk.
 


A Lélekegész nagy sikerére való tekintettel 2021 tavaszán nekiláttunk a második családkarbantartó játékunk, az Otthonodú megalkotásának, mely egy év tesztelés és csiszolás után 2022 tavaszán került kiadásra. A játék a családi összetartozás-érzés ápolását, erősítését és a család életének közös tervezését hivatott szolgálni.